• Waterval

Ervaringen delen

Wil jij je ervaringen delen stuur dan je ervaring naar petra.leeftink@allesiseen.nl 

Kleuren binnen de lijntjes..??

08. kleuren binnen de lijntjes


Kleur jij ook wel eens buiten de lijntjes…?
Welke lijntjes vraag ik mij dan eigenlijk af. En wie heeft de lijntjes er eigenlijk neergezet? Wie heeft bepaald waar de lijntje moeten komen te staan, hoe het totaalplaatje eruit ziet. Wie heeft überhaupt de lijntjes bedacht??Die hebben wij zelf bedacht lieve mensen. Wij met onze gedachten en overtuigingen, onze waarden en normen. Wij hebben samen de lijntje bedacht.
Kijk maar naar kinderen, die zijn zich van geen lijntjes bewust. Die staan heel puur in he leven. Vol in verbinding met zichzelf en de natuur. Totaal in het NU. Zij denken niet na over lijntjes die er wel of niet zijn, zij zien alleen de dingen die er nu gebeuren en als het hun interesse wekt dan gaan ze er op af. Of en nou lijntjes staan of niet.
Let maar eens op. Wanneer je in gesprek bent met een kind en er komt een vlinder voorbij. Dan is de aandacht van het kind bij de vlinder, die is interessant. Die komt NU langs vliegen. Het gesprek doet er niet toe.
Op zo’n moment gaan wij lijntjes tekenen. Wij leren het kind dat het nier respectvol is om midden in het gesprek iets anders te gaan doen. Wij vinden wat het kind te veel en te vaak is afgeleid door alles wat er om hem heen gebeurd. Wij vinden dat het kind eerst het gesprek af moet maken… Kortom WIJ bepalen de LIJNTJES en als je dat maar vaak genoeg herhaalt dan gaan het kind deze vanzelf overnemen. Dan gaat zijn denken het overnemen van het gevoel, van het leven in het NU. En zo leren we het kind dat er lijntjes zijn en hoe zij er binnen moeten kleuren.

Maar wat zou het leuk en bevrijdend zijn om buiten de lijntjes te kleuren, zoals het kind. Leven in het NU. Geen zorgen over de dag van morgen, maar nu leven. Alles wat je wilt en nodig hebt is er NU. Genieten zoals een kind dat kan van de dingen die op zijn pad komen.
Even de lijntjes van werken, geld verdienen, zorgen voor en zorgen over, loslaten om gewoon te genieten.
Eigenlijk zouden we dat veel meer en zo niet dagelijks moeten gaan doen..
Het leven is een feest we mogen buiten de lijntje kleuren, niets is fout of raar.
Het zijn onze gedachten en overtuigingen die dit anders maken…
Wees je hier bewust van en probeer de lijntjes wat minder hard en aanwezig te laten zijn. Ga genieten in het NU.. Wellicht kan ik je hierbij een steuntje in de rug bieden.

Veel plezier, Liefs Petra

Levenskrachtcoaches® bij jou in de buurt

levenskrachtcoaches

Contact

Petra Leeftink
Brinkweg 5
7475 NJ Markelo

Tel. 06 - 152 24 349
E-mail: petra.leeftink@allesiseen.nl

KVK : 76372529
BTW: NL003078985B71

Bewustzijnshealing zelf ervaren?

Spreek de 3-daagse* af, nu tijdelijk voor € 29,-

*3 opvolgende dagen een afstandsbehandeling van 30 minuten

Koop nu een voucher

Bekijk deal