• Waterval

Ervaringen delen

Wil jij je ervaringen delen stuur dan je ervaring naar petra.leeftink@allesiseen.nl 

Leren van Kinderen

29. leren van kinderen

Wat kan ik leren van mijn relatie met mijn kinderen,
maar ook met mijn man/vrouw vriend/vriendin collega’s en ga zo maar door.

Het leven hoort te stromen je hoort mee te gaan met de stroom. Heerlijk in een bootje over de rivier. Als je in het bootje zit en mee gaat met de stroom, dan zal het leven als vanzelf gaan. Natuurlijk zijn er wel dingen waar wij ons aan kunnen storen of waar wij tegenaan lopen. Dat is namelijk ook het leven. Er zijn wel dingen die we hier mogen leren..
De vraag is dan alleen.. Hoe gaan we daarmee om? Laten we onze gedachten de baas zijn, leggen we het probleem buiten onszelf bij een ander neer, negeren we het probleem, gaan we keihard werken om het op te lossen of te verbloemen…
Of gaan we de uitdaging aan door de vraag te stellen “Wat wil dit probleem mij zeggen”, “Wat heb ik hierin te leren”, “Welke stappen kan ik zetten”.

Vaak laten anderen ons de dingen zien die we nog mogen leren.
Vooral de mensen die het dichtst bij je staan. Kinderen zijn hier ook heel goed in. Kinderen staan nog heel erg in contact met zichzelf met hun gevoel. Zij voelen haar schep aan wanneer jij als ouder even niet lekker zit. En daar gaan zij op reageren, ze gaan gedrag laten zien waarbij ze jou duidelijk willen maken wat er aan de hand is.

Een voorbeeld van mijzelf. Ik had een leerling in mijn klas die erg brutaal tegen mij was. Hij had een grote mond en toonde in mijn beleving totaal geen respect voor mij.
Ik kan daar op verschillende manieren op reageren. Door het probleem bij het kind te leggen. Jij hoort je te gedragen, je moet respect hebben voor volwassen, wat denk jij wel niet dat je zo tegen mij tekeer kunt gaan.. enzovoort.
Ik kan het ook bij mezelf houden. Dan stel ik mezelf de vraag. “Wat is hier aan de hand”, “Waarom raakt mij dit zo”, “Wat zegt het gedrag van de leerling over mij”, “Wat wil deze leerling mij laten zien”.
Zelf heb ik voor deze optie gekozen. Met behulp van het openen van mijn Akashakronieken ben ik aan de slag gegaan met deze vragen. Hier kwam onder andere de vraag uit, deze leerling heeft geen respect voor mij, maar heb ik wel respect voor mijzelf? Een leuke en interessante vraag, waar ik mee aan het werk ben gegaan. Nee ik had geen respect voor mijzelf, ik vond mijzelf niet goed genoeg, en dacht dat een ander het toch wel beter zou kunnen…..
Voor mij genoeg om mee aan de slag te gaan..

Zo sta ik nu in mijn leven. Als het even niet stroomt in het leven, dan kijk ik naar de situatie en wat deze mij wil vertellen, wil leren.. Dat is elke keer weer bewust worden, en gaat zeker niet van vandaag op morgen, maar het is zeker de moeite waard..!

Wellicht kan ik jou ook helpen bij het komen tot inzicht in situaties waar jij tegenaan loopt, door jouw Akashakronieken te openen. Liefs Petra

Levenskrachtcoaches® bij jou in de buurt

levenskrachtcoaches

Contact

Petra Leeftink
Brinkweg 5
7475 NJ Markelo

Tel. 06 - 152 24 349
E-mail: petra.leeftink@allesiseen.nl

KVK : 76372529
BTW: NL003078985B71

Bewustzijnshealing zelf ervaren?

Spreek de 3-daagse* af, nu tijdelijk voor € 29,-

*3 opvolgende dagen een afstandsbehandeling van 30 minuten

Koop nu een voucher

Bekijk deal