• Waterval

Ervaringen delen

Wil jij je ervaringen delen stuur dan je ervaring naar petra.leeftink@allesiseen.nl 

Het Bos van Onderwijsland

17. onderwijs bosNaast mijn werk als levenskrachtcoach ben ik ook werkzaam in het onderwijs. Op dit moment werk ik in het Praktijkonderwijs voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Deze jongeren proberen wij op te leiden naar werk.

Een prachtige taak al zeg ik het zelf. Toch merk ik dat er in het onderwijs wel het een en ander aan de hand is en op z’n kop staat.

Leerkrachten die staken voor een beter salaris en CAO, scholen die geen invallers kunnen krijgen als een leerkracht ziek is, lerarenopleidingen die elk jaar weer het aantal studenten zien afnemen, collega docenten die met burn-out klachten thuis zitten, leerlingen die zich niet meer gehoord voelen en ander gedrag laten zien..
Wat is er toch eigenlijk aan de hand?
Het lijkt wel of onderwijs land in brand staat. Het mooie bos wat onderwijs heet is letterlijk en figuurlijk aan het afbranden…
Wat zou het fijn zijn, wanneer het mooie onderwijs bos weer helemaal in takt is, up and running.. Alle kinderen lopen door dit mooie bos. Ze ontdekken en leren alleemaal mooie dingen.

Ik stel me zo voor dat; Elke boom in het bos iets anders te bieden heeft. Van elke boom, struik, van elk dier in dit prachtige bos kun je iets anders, iets nieuws leren. De leerlingen lopen vrij door dit bos rond. De ene leerling blijft bij de rozenstruik staan kijken en leren, de andere leerling ziet de merel en is daar mee bezig, aan het leren, weer een andere leerling vergaart kennis bij de eikenboom en ga zo maar door. De docenten lopen ook vrij door het bos. Ze komen leerlingen tegen die bij een boom staan en bieden de nodige ondersteuning bij het leerproces, waar die leerlingen bij de eikenboom aan toe is wat hij nodig heeft. En loopt dan weer verder naar zijn volgende leerlingen die bij de rozenstruik aan het leren is…
Wat is het toch prachtig. Iedereen geniet van dit prachtige bos wat onderwijs heet… Er is een ontspannen sfeer, iedereen leert wat hij aan kan en waar hij aan toe is. Docenten zijn vrij om in te vullen en in te spelen op de behoefte van de leerlingen. Wat een genot om in dit bos te zijn…
Hier kunnen leerlingen en leerkrachten talenten ontwikkelen, zichzelf zijn en leren.. Voel wat een rust dit geeft, wat een liefde voor dit prachtige vak en wat een ontspanning en tegelijkertijd een grote leerschool..
Wat is het dan toch heerlijk om in het onderwijs te werken….!
Dit is het onderwijs(proces) waar ik in geloof, waar ik voor sta..
Iedereen leert op zijn eigen niveau in zijn eigen tempo. Iedereen ontwikkeld zijn eigen talenten en aan het einde van de rit hebben de leerlingen geleerd wie ze zijn, waar ze voor staan en wat zij de wereld te bieden hebben met al hun ontwikkelde talenten.

Liefs Petra

<< Terug naar; mijn passie voor het onderwijs.

Levenskrachtcoaches® bij jou in de buurt

levenskrachtcoaches

Contact

Petra Leeftink
Brinkweg 5
7475 NJ Markelo

Tel. 06 - 152 24 349
E-mail: petra.leeftink@allesiseen.nl

KVK : 76372529
BTW: NL003078985B71

Bewustzijnshealing zelf ervaren?

Spreek de 3-daagse* af, nu tijdelijk voor € 29,-

*3 opvolgende dagen een afstandsbehandeling van 30 minuten

Koop nu een voucher

Bekijk deal