• Waterval

Ervaringen delen

Wil jij je ervaringen delen stuur dan je ervaring naar petra.leeftink@allesiseen.nl 

  • Home
  • Blogs
  • Je kunt altijd opnieuw beginnen....!!

Je kunt altijd opnieuw beginnen....!!

08. opnieuw beginnen 
Laten we beginnen. Beginnen met iets nieuws. 
Opnieuw beginnen dat is wat ALTIJD kan, lief mens.

Vaak blijven we in onze fouten hangen. Dan slaan we onszelf zo links en rechts hard om de oren. We oordelen en veroordelen onszelf, met woorden als; dat had ik anders moeten doen, dat had ik beter niet kunnen doen, wat ben ik toch dom geweest om da zo te doen, wat zal een ander wel niet denken dat ik dat heb gedaan of gezegd, ze zullen mij vast dom vinden of raar…
Dat zijn allemaal gedachten die door ons hoof kunnen gaan. Hiermee veroordelen wij onszelf. Wat zijn we toch hard voor onszelf, want wat we ook doen of gedaan hebben wij vinden dat het ALTIJD beter kan.
Je kunt ALTIJD opnieuw beginnen -> Laten we dit vooropstellen…!! Elke dag, elk uur elke minuut, zelfs elke seconden kun je opnieuw beginnen.
De uitdaging is om je bewust te worden en gewaar te zijn, van wat er allemaal in je hoofd speelt. Iedereen heeft een stemmetje in zijn hoofd die een oordeel heeft of twijfel zaait..
Wees je bewust dan deze gedachten, pas als jij je bewust bent van deze (negatieve) gedachtestroom, dan kun je een keuze maken -> Begin ik opnieuw, of blijf ik luisteren naar deze gedachten en neem ik deze gedachten voor waar aan. Want het is zo lief mens dat wanneer je 9 seconden dezelfde gedachten hebt je hoofd deze gedachten al aanneemt als waarheid. De vraag is dan natuurlijk is dit ook waarheid, Voor jou is het door je gedachtestroom al waarheid geworden…
Daarom is het zo belangrijk je gewaar te zijn van je gedachten. Merk op welke negatieve gedachten je hebt en hoe je hierin meegezogen wordt.
Pas als jij je bewust bent van je gedachten dan kun je de keuze maken om bewust afstand te nemen en OPNIEUW te BEGINNEN. Gewoon door te resetten van je gedachten. Denk aan een computer en zeg gewoon ctrl-atl-delet deze gedachten.. Dan zijn ze weg, je moet dan nog wel bewust kiezen om verder te gaan..

Bijvoorbeeld: je gaat naar een feestje en hebt nieuwe kleding gekocht je hebt je opgedoft en bent er helemaal klaar voor. Nog een laatste blik in de spiegel en je goed humeur zakt helemaal weg. Gedachten die opkomen zijn, nee dit kan echt niet, ik zie er niet uit! Kijk nou mijn haar, dat moet echt over. En zie je die vetrolletjes. De make-up maakt het er niet beter op. Deze schoenen, kleuren toch niet zo goed bij dit outfit… en ga zo maar door, met mogelijke gedachtestromen die door je hoofd gaan.

Op dat moment, wanneer jij je bewust bent van deze gedachten kun je het een halt toeroepen. CRTL-ALT-DELET al deze gedachten.. Ik zie er goed uit in mijn nieuwe outfit. Ik ben goed zoals ik ben en Ik mag er zijn. Ik ga veel plezier maken op dit feest en heb er ontzettend veel zin in..
Probeer het eens uit, ik ben benieuwd naar je ontdekkingen..
Liefs Petra

Levenskrachtcoaches® bij jou in de buurt

levenskrachtcoaches

Contact

Petra Leeftink
Brinkweg 5
7475 NJ Markelo

Tel. 06 - 152 24 349
E-mail: petra.leeftink@allesiseen.nl

KVK : 76372529
BTW: NL003078985B71

Bewustzijnshealing zelf ervaren?

Spreek de 3-daagse* af, nu tijdelijk voor € 29,-

*3 opvolgende dagen een afstandsbehandeling van 30 minuten

Koop nu een voucher

Bekijk deal